لیست اختراعات سحر روشنک
اختراع حاضر، نانوالياف كيتوزان-پلي اتيلن اكسايد حامل بوفورينI است كه با استفاده از فرايند الكتروريسي توليد شده است.اين اختراع مربوط به حوزه نيازهاي انساني مي باشد و با توجه به ويژگي هاي مطلوب آن به ويژه خاصيت ضد ميكروبي آن عليه طيف وسيعي از ميكروارگانيسم ها، مي تواند به عنوان پوشش هاي زيست تخريب پذير براي به تعويق انداختن فساد مواد غذايي و يا به عنوان پوشش زخم هاي مزمن و باز مورد استفاده قرار گيرد. همچنين لازم به ذكر است كه بوفورينI كه به عنوان ماده ضدميكروبي روي نانوالياف كيتوزان-پلي اتيلن اكسايد بارگذاري شده است، از دسته پپتيدهاي ضدميكروبي كاتيونيك است. استفاده از اين پپتيدها به علت قدرت بالا و تمايل كم براي توسعه مقاومت، به عنوان پاسخي براي چالش جهاني گسترش روزافزون باكتري هاي مقاوم به آنتي بيوتيك مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. اما مهمترين مشكلاتي كه مانع استفاده اين پپتيد ها مي شود، حساسيت آن ها در برابر تخريب هاي پروتئوليتكي محيطي مانند آنزيم هاي موجود در محيط و همچنين عدم كنترل رهايش آنها در محيط است. لذا در اين اختراع از روش الكتروريسي براي بارگذاري پپتيد بوفورين I براي توليد نانوالياف استفاده گرديد. بدين ترتيب، توليد داربست كيتوزان –پلياتيلن اكسايد حاوي غلظت هاي مختلف بوفورين I به روش الكتروريسي انجام شد و ويژگي هاي نانوالياف توليد شده شامل مورفولوژي، رفتار حرارتي، پيوند هاي شيميايي، ساختارهاي كريستالي، خاصيت ضد ميكروبي، سميت سلولي و فعاليت هموليتيك آنها مورد ارزيابي قرار گرفت. نانوالياف توليد شده، نه تنها خاصيت ضدميكروبي چشمگيري داشتند و قدرت ممانعت كنندگي از رشد آنها نسبت به ديسك هاي تجاري حامل آنتي بيوتيك بالاتر بود، بلكه با كنترل رهايش پپتيد در محيط منجر به حفظ فعاليت ضدميكروبي اين نانوالياف براي مدت طولاني گرديد. Production of biodegradable and antimicrobial nanofibers carrying the cationic peptide Buforin I
در اين اختراع ميكروكپسولاسيون باكتريهاي پروبيوتيك با استفاه از روش آسياب برودتي انجام شدكه در آن باكتريها از طريق يك آسياب برودتي در ميكروذرات چربي جامد انكپسوله شدند. ميكروذرات توليد شده از نظر نوع كريستالها، ميزان رطوبت و اندازه كوچك ذرات، داراي شرايط مناسب براي مصارف خوراكي و دارويي هستند. همچنين ميكروكپسول¬ها توانستند از باكتريها در برابر شرايط شبيه سازي دستگاه گوارش به خوبي محافظت كند كه نشان ميدهد حضور ميكروذرات توليد شده از اين طريق ميتواند در زمان افزوده شدن به مواد غذايي براي مصرف كنندگان فوايد سلامتي بخش را به همراه داشته باشد. مدت زمان كوتاه فرايند، دماي بسيار پايين و عدم استفاده از حلالهاي صنعتي از مزاياي استفاده از اين روش براي ميكروانكپسولاسيون باكتري هاي پروبيوتيك به شمار ميآيد. Microencapsulation of probiotic bacteria using cryogenic milling process
بيماري سلياك يك اختلال خود ايمني در سراسر جهان است كه در اثر دريافت پروتئين گلوتن حاصل مي شود، از اين رو بيماران سلياكي ملزم به رعايت رژيم غذايي فاقد گلوتن هستند كه اغلب كيفيت و ارزش غذايي پاييني دارند. با توجه به نياز روز افزون جامعه به توليد فراورده هاي فاقد گلوتن با خواص مطلوب و مورد پذيرش بيماران سلياكي، يافتن تركيبات جايگزين گلوتن كه قادرند رفتار آن را تقليد نمايند تبديل به چالشي جدي براي توليد كنندگان شده است. موضوع اين اختراع فرمولاسيون و توليد كيك اسفنجي فاقد گلوتن بر پايه آرد كينوا، سنجد و كدو حلوايي است. در كيك اسفنجي توليدي، جايگزيني آرد گندم موجود در فرمولاسيون در سطح 12 گرم با آرد كينوا، سنجد و كدو حلوايي، منجر به توليد كيكي با ارزش تغذيه اي بالا و خواص سلامتي بخش شد كه داراي ويژگي هاي كيفي و حسي مناسب و قابل قبول بود. Gluten-free sponge cake based on quinoa flour, elderberry and pumpkin
امروزه، بيشتر ميان وعده هاي رايج در بازار بر پايه نشاسته ذرت و برنج تهيه شده اند و به علت كالري بالا و كمبود مواد مغذي از ارزش تغذيه اي پاييني برخوردار هستند. علاوه براين اين فراورده ها از نظر اسيد آمينه ليزين نيز فقير هستند. با توجه به اينكه اين نوع خوراكي ها از محبوبيت بالايي بين كودكان و نوجوانان برخوردار هستند، بهبود ارزش تغذيه اي اين نوع تنقلات امري ضروري است. يكي از راه¬هاي بهبود ارزش تغذيه¬اي فراورده، استفاده از حبوبات است. گاودانه گياهي از خانواده بقولات (Fabaceae)؛ متعلق به جنس Vicia با نام علمي Vicia ervilia است. كرسنه داراي ويژگي هاي مطلوبي است كه آن را به يك منبع تغذيه اي قابل قبول تبديل مي-كند. اين دانه يك منبع ارزان از پروتئين و انرژي بوده و در اﮐﺜﺮ ﻧﻘﺎط ﮐﺸﻮر ﺑﻪ وفور و ﺑﺎ ﻗﯿﻤﺖ ﻣﻨﺎﺳﺐﺗﺮ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﯾﺮ ﺣﺒﻮﺑﺎت (ﻧﺨﻮد، اﻧﻮاع ﻟﻮﺑﯿﺎ و ﻋﺪس) ﯾﺎﻓﺖ ﻣﯽﺷﻮد. دانه هاي آن حاوي حدود 28/5 درصد پروتئين، 7/7-4/06 درصد فيبرخام و 61/87 درصد كربوهيدرات بوده و داراي اسيد آمينه ليزين فراواني هستند. هدف اصلي اين پژوهش، توليد اسنك حجيم بر پايه بلغور ذرت و آرد كرسنه با رويكرد ارتقاي ارزش تغذيه اي و دارا بودن ويژگي هاي مطلوب بافتي بود. از اين رو در اين پژوهش، به كمك طرح آماري باكس-بنكن، تاثير سطوح افزودن آرد كرسنه (75-25درصد)، ميزان رطوبت خوراك ورودي (18-14درصد)، سرعت چرخش هليس (180-120 دور در دقيقه) و دماي پخت 120 درجه سانتي¬¬گراد بر ويژگي¬هاي فيزيكوشيميايي و حسي اسنك حجيم بررسي شد. هدف از اين پژوهش استفاده از آرد كرسنه در توليد اسنك بود. با توجه به ارزش تغذيه¬اي كرسنه، بر آن شديم با جايگزيني بخشي از بلغور ذرت با آرد كرسنه ارزش تغذيه اي اسنك را بهبود ببخشيم. نمونه بهينه با ميزان آرد كرسنه 40 درصد، رطوبت 14 درصد و سرعت هليس 170 دور در دقيقه توليد شد. اين فراورده حاوي 2/7 درصد فيبر خام، 907/461ميلي گرم بر گرم فنل كل، 12/5درصد پروتئين و 0/86درصد خاكستر بود. علاوه براين اين فراورده از نظر ارزيابان امتياز قابل قبول و حتي امتياز بيشتري نسبت به نمونه شاهد دريافت كرده است.
موارد یافت شده: 4